Veel gestelde vragen

Wat doet Stichting Vlietvaardig voor mij?

Stichting Vlietvaardig wil de bewoonbaarheid en het woonplezier in de wijk verhogen door overlast te minimaliseren. We hebben het dan over (structurele) geluidsoverlast door studenten en bewoners van zorginstellingen en de verpaupering door kamerverhuur en huisjes melkers die hun vastgoed slecht onderhouden.

Stichting Vlietvaardig overlegt en is intermediair tussen Gemeente, zorgaanbieders, verhuurders, politie, wijkpanel en de ondernemersvereniging. Dit alles om genoemde problemen te beperken. Zo kan Stichting Vlietvaardig bijvoorbeeld bezwaar aantekenen tegen diverse vergunningsaanvragen.

Meer over de stichting is hier te lezen.

Doet Stichting Vlietvaardig meldingen?

Nee Stichting Vlietvaardig doet geen meldingen. Wij willen juist alle meldingen die er zijn clusteren om zo te achterhalen welke specifieke problemen er zijn. Daarnaast willen we op deze wijze de toetsen of de meldingen die bij de gemeente bekend zijn overeenkomen.

Wat doet Stichting Vlietvaardig niet?

Jouw meldingen doorgeven aan het Meldpunt Overlast Leeuwarden of de Politie. Wij willen juist alle meldingen die er zijn clusteren om zo te achterhalen welke specifieke problemen er zijn. Daarnaast willen we op deze wijze de toetsen of de meldingen die bij de gemeente bekend zijn overeenkomen

Stichting Vlietvaardig doet een heleboel dingen niet, alles wat zij wel doet lees je op de pagina Over de Stichting Vlietvaardig

Is stichting Vlietvaardig een vervanger van Wijkpanel Vlietzone?

Nee. Stichting Vlietvaardig heeft specifieke kennis en is een aanvulling op het wijkpanel.

Waar kan ik meldingen doen?

Meld het overlast door een mail te sturen naar meldpunt@vlietvaardig.nl

Op dit moment overlast? Bel de gemeente!

St. Vlietvaardig is graag op de hoogte van alle overlast in de wijk, maar we kunnen het niet oplossen op de momenten wanneer het zich voordoet. Dus ervaar je overlast op dit moment? Neem dan contact op met de gemeente. En informeer ons vooral ook.

Meldpunt gemeente: BEL 06 – 433 652 23

Privacy Verklaring

Stichting Vlietvaardig respecteert je privacy.

Privacy Verklaring

Meld overlast, ook anoniem, zodat we dossier kunnen bouwen en samen een vuist kunnen maken.

Stichting Vlietvaardig

info@vlietvaardig.nl

Meldpunt

Wat kun jij doen?

Wij blijven ons als stichting Vlietvaardig actief inzetten en het gesprek aangaan. Samen met bewoners en betrokken instellingen zoeken we naar duurzame oplossingen om de Vlietzone weer een mooie wijk te maken waar de leefbaarheid goed is en we met plezier samen kunnen leven. Daar hebben we iedereen bij nodig. Belangrijk is daarbij ook dat we weten wat er speelt in de wijk. Daarom is het van belang dat iedereen ons meldt welke overlast wordt ervaren. Dan kunnen wij een dossier bouwen en daarmee de gesprekken die wij voeren beter onderbouwen.

Anoniem
Melden kan geheel anoniem. Wij handelen niet op specifieke overlast meldingen maar gebruiken het enkel en alleen om dossier te bouwen zodat we het gesprek aan kunnen gaan met de verschillende partijen. Dus laat ons weten waar u tegen aan loopt. Help ons de wijk weer leefbaar te maken.

Meldpunt Vlietvaardig